Припадничките на понежниот пол коишто вечерва беа на проекциите на документарните филмови РУИЧИ САКАМОТО: КОДА (Ryuichi Sakamoto: Coda) и СТУДИОТО ХАНСА, КРАЈ ЅИДОТ 1976-90 (Hansa Studios: By The Wall 1976-90) во рамките на „Скопје синема сити“, на подарок добија примерок од најновиот број на специјализираното списание за филмска уметност КИНОПИС.

Кинотеката со овој мал гест го одбележа 8 Март, посакувајќи им сè најубаво на жените што ја сакаат седмата уметност.

Leave a comment