Со проекција на филмот КАКО ДА СЕ БИДЕ НОРМАЛНА ЛИЧНОСТ (Requisitos para ser una persona normal / Requirements to Be a Normal Person) на режисерката Летисија Долера (Leticia Dolera), синоќа во Кинотеката беше отворена Неделата на шпански филм.

Н.Е. Амбасадорот на Кралството Шпанија Едуардо Лорензо Сера и директорот на кинотеката Владимир Ангелов ги поздравија филмофилите во преполната киносала. Неделата на шпански филм продолжува до 25 ноември.

Leave a comment