Прикажувањето на новиот македонски игран филм од независната продукција, ТМ (Time machine – Временска машина) на Ивица Димитријевиќ и Мартин Иванов, закажано за 8 ОКТОМВРИ (ЧЕТВРТОК) во 21:00 ч., се презакажува за крајот на октомври.

Филмот кој ја третира осаменоста, вербата во невозможното, критиката на општеството и политиката како главен кривец за исчезнување на поединецот, за исчезнување на една личност… е втор проект на авторскиот двоец Димитријевиќ-Иванов, по КОПАЊЕ пред две години.

 

Leave a comment