Почитувани пријатели на Кинотека, киномани, синефили и филмољупци…

Кинотеката од сѐ срце Ви се заблагодарува на довербата што ѝ ја укажавте во 2019 година.

Постигнавме рекордна посетеност, Вие и ние, како никогаш до сега – 20.486 (со зборови: дваесет илјади и четиристотини осумдесет и шест) посетители на кинотечното кино во 2019 година.

Оваа 2020-та ќе се обидеме да ја надминеме таа бројка, со повеќе проекции и поатрактивни наслови, со позабавна и исклучителна филмска програма.

Нашата киносала е секогаш отворена за Вас.

Поздрав и…наминете повторно ;-D

Leave a comment