25 години од ПРЕД ДОЖДОТ– ПРВИОТ МАКЕДОНСКИ СВЕТСКИ ПРИЗНАТ КЛАСИК

25 години од ПРЕД ДОЖДОТ– ПРВИОТ МАКЕДОНСКИ СВЕТСКИ ПРИЗНАТ КЛАСИК

Марина Костова: 25 години од ПРЕД ДОЖДОТ– ПРВИОТ МАКЕДОНСКИ СВЕТСКИ ПРИЗНАТ КЛАСИК   Кога на 6 септември 1994,ПРЕД ДОЖДОТ имаше светска премиера на 51. ...
Кинотека и Синесквер ве покануваат на онлајн гледање македонски филмови

Кинотека и Синесквер ве покануваат на онлајн гледање македонски филмови

Од денес (сабота) точно на пладне, во 12.00 часот ќе започнеме со прикажување на документарната репортажа „Галичник“ – еден од бисерите на кинотечниот архив. ...