Оскаровецот Роџер Дикинс е лауреат на Златна камера 300 за животно дело на 39. Иффк „Браќа Манаки“

Оскаровецот Роџер Дикинс е лауреат на Златна камера 300 за животно дело на 39. Иффк „Браќа Манаки“

На првата прес-конференција посветена на 39-тото издание на Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, директорката на Фестивалот, Гена Теодосиевска, најави уште едно богато ...
Портрет: Роџер Дикинс (BSC/ASC), нов член на „Клубот на великаните“ на ИФФК Браќа Манаки

Портрет: Роџер Дикинс (BSC/ASC), нов член на „Клубот на великаните“ на ИФФК Браќа Манаки

Роџер ДИКИНС (Roger DEAKINS),е роден на 24 мај, 1949, во градчето Торквеј, Девон, Англија/Обединето Кралство. Студирал фотографија на Бет Академијата и на НФШ/Националната Филмска ...
МАКЕДОНСКИОТ ИГРАН ФИЛМ, книга прва – Години на генезата и времето на стилските преобразби

МАКЕДОНСКИОТ ИГРАН ФИЛМ, книга прва – Години на генезата и времето на стилските преобразби

Автор: Мирослав Чепинчиќ (Мiroslav Čepinčic) МАКЕДОНСКИОТ ИГРАН ФИЛМ – книга прва – Години на генезата и времето на стилските преобразби THE MACEDONIAN FEATURE FILM ...