ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛОТ „КИНЕНОВА“ ВО КИНОТЕКАТА

ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛОТ „КИНЕНОВА“ ВО КИНОТЕКАТА

Под мотото „Проекции во живо“, три филма од годинешната програма на фестивалот КИНЕНОВА ќе бидат прикажани во киносалата на Кинотеката. Проекциите започнуваат во 19:00 ...
ПРОГРАМАТА НА КИНОТЕКАТА ОД 8 ОКТОМВРИ СЕ ВРАЌА ВО КИНОСАЛАТА

ПРОГРАМАТА НА КИНОТЕКАТА ОД 8 ОКТОМВРИ СЕ ВРАЌА ВО КИНОСАЛАТА

Филмската програма во летното кино „Мирно лето“ во периодот на јули, август и септември забележа околу 5.000 посетители! Со оглед на временските прилики, од ...
ПЕТТИ MEЃУНАРОДЕН ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ЗА ДУХОВНИ И  ХУМАНИ ВРЕДНОСТИ “БОГОРОДИЧЕН ПОКРОВ”

ПЕТТИ MEЃУНАРОДЕН ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ЗА ДУХОВНИ И ХУМАНИ ВРЕДНОСТИ “БОГОРОДИЧЕН ПОКРОВ”

Во летното кино на Кинотеката од 21 до 24 септември ќе се одржи петтото издание на фестивалот за духовни и хумани вредности. ПРОГРАМА НА  ...
Одбележување на стогодишнината од раѓањето на Славко Јаневски на СФФ

Одбележување на стогодишнината од раѓањето на Славко Јаневски на СФФ

Скопје филм фестивал (СФФ) во рамки на својата годинешна програма ја одбележува и стогодишнината од раѓањето на книжевникот, филмски сценарист и режисер, Славко Јаневски ...
Филмови за Њу Ордер, Антон Корбејн и џез вечер на шестото издание на Синема Сити

Филмови за Њу Ордер, Антон Корбејн и џез вечер на шестото издание на Синема Сити

В сабота, на 19 септември, во дворот на Кинотека на С. Македонија, ќе започне првиот дел од шестото издание на Филмскиот фестивал за музички ...
23-то издание на Скопје филм фестивал

23-то издание на Скопје филм фестивал

Избрани наслови од поновата светска продукција и ретроспектива на филмското творештво на Федерико Фелини по повод 100-годишнината од неговото раѓање се срцевината на годинешното ...