Стартуваше 42. издание на Фестивалот на кратки филмови Драма 2019, пишува: Игор Анѓелков

Стартуваше 42. издание на Фестивалот на кратки филмови Драма 2019, пишува: Игор Анѓелков

Септемврискиот филмски термин вообичаено со години наназад ме носеше во Битола на „Браќа Манаки“, но годинава ќе го скокнам неговото јубилејно, 40 издание поради ...
КОН КУСОМЕТРАЖНИТЕ ИГРАНИ ФИЛМОВИ АМБИ, CUT HERE И ДОПИР, пишува Александар Василевски

КОН КУСОМЕТРАЖНИТЕ ИГРАНИ ФИЛМОВИ АМБИ, CUT HERE И ДОПИР, пишува Александар Василевски

Македонските кусометражни играни филмови АМБИ на режисерката Марија Апчевска, CUT HERE на режисерот Кристијан Ристевски и ДОПИР во режија на Стојан Вуичиќ разработуваат актуелни ...
ЛЕТОТО ВО СПЛИТ ПОЧНУВА СО ОДЕЊЕ В КИНО, пишува Игор Анѓелков

ЛЕТОТО ВО СПЛИТ ПОЧНУВА СО ОДЕЊЕ В КИНО, пишува Игор Анѓелков

Кон 12-то издание на „Фестивалот на медитерански филм Сплит“  Синоќа во неофицијалниот главен град на прекрасната Далмација започна 12-то издание на „Фестивалот на медитерански ...
ОСВРТ КОН НОВИТЕ ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ ОД БЛАЖЕВСКИ И ЈАНКУЛОВСКИ, пишува Игор Анѓелков

ОСВРТ КОН НОВИТЕ ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ ОД БЛАЖЕВСКИ И ЈАНКУЛОВСКИ, пишува Игор Анѓелков

ТЕАТАРОТ СКУПИ (The Theater of Skupi) Документарен филм, Македонија 2019, 51 мин., колор, ДСП Режија: Владимир Блажевски   МАНАКИ – ПРИКАЗНА ВО СЛИКИ (Manaki – Story ...
  • 1
  • 2