НЕДЕЛА НА АВСТРАЛИСКИ ФИЛМ: ДО КРАЈОТ НА СВЕТОТ И ПОНАТАМУ

НЕДЕЛА НА АВСТРАЛИСКИ ФИЛМ: ДО КРАЈОТ НА СВЕТОТ И ПОНАТАМУ

Германскиот режисер Рајнер Вернер Фасбиндер – еден од најзначајните европски автори од седумдесеттите години на минатиот век – во екот на неговата најголема слава ...
Недела на македонскиот филм во Софија: Новиот сензибилитет на македонската кинематографија

Недела на македонскиот филм во Софија: Новиот сензибилитет на македонската кинематографија

Со проекција на ИСЦЕЛИТЕЛ на режисерот Ѓорче Ставрески во кинотечната сала „Одеон“ на Бугарската националната филмотека синоќа започна Неделата на македонскиот филм во Софија. ...
НЕДЕЛА НА МАКЕДОНСКИОТ ФИЛМ ВО СОФИЈА (21-27. 01. 2019)

НЕДЕЛА НА МАКЕДОНСКИОТ ФИЛМ ВО СОФИЈА (21-27. 01. 2019)

ПОТРАГА ПО ВИСОКАТА ВЕРНОСТ НА МАКЕДОНСКИОТ ФИЛМ Стојан Синадинов Македонската кинематографија минатата година „неплански“, но од оправдани причини, се присетуваше на животот и делата ...