ОТВОРЕНА „РУСКАТА ЗИМА“ И КАРЕН ШАХНАЗОРОВ ПРОГЛАСЕН ЗА ПОЧЕСЕН ДОКТОР НА ЕФТА

ОТВОРЕНА „РУСКАТА ЗИМА“ И КАРЕН ШАХНАЗОРОВ ПРОГЛАСЕН ЗА ПОЧЕСЕН ДОКТОР НА ЕФТА

Со филмот „Ана Каренина: Приказната на Вронски“, најновото остварување на  Карен Шахназаров, синоќа (понеделник, 4 февруари) беше отворен Месецот на руски филм насловен „Руска ...
„МЕДЕНА ЗЕМЈА“ НАЈДОБАР СВЕТСКИ ДОКУМЕНТАРЕЦ НА „САНДЕНС“

„МЕДЕНА ЗЕМЈА“ НАЈДОБАР СВЕТСКИ ДОКУМЕНТАРЕЦ НА „САНДЕНС“

Со победа во три категории, македонскиот филм „Медена земја“ („Honeyland“), во режија на Љубо Стефанов и Тамара Котевска, триумфираше во конкуренцијата за документарци од ...
СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА „РУСКА ЗИМА“ И ПРОГЛАСУВАЊЕ НА КАРЕН ШАХНАЗАРОВ ЗА DOCTOR HONORIS CAUSA НА ЕФТА

СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА „РУСКА ЗИМА“ И ПРОГЛАСУВАЊЕ НА КАРЕН ШАХНАЗАРОВ ЗА DOCTOR HONORIS CAUSA НА ЕФТА

Со филмот „Ана Каренина: Приказната на Вронски“, најновото остварување на  Карен Шахназаров, ќе биде отворен Месецот на руски филм насловен „Руска зима” во Кинотеката ...
КИНОПИС БР. 53-54: ПРЕИСПИТУВАЊЕ НА НОВИТЕ ТЕНДЕНЦИИ ВО МАКЕДОНСКИТЕ ФИЛМОВИ И ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛИ

КИНОПИС БР. 53-54: ПРЕИСПИТУВАЊЕ НА НОВИТЕ ТЕНДЕНЦИИ ВО МАКЕДОНСКИТЕ ФИЛМОВИ И ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛИ

Во пресрет на одбележувањето на 30-годишнината од излегувањето на првиот број на КИНОПИС, издание на Кинотеката на Македонија, ви го претставуваме најновиот број на единственото ...
„МЕДЕНА ЗЕМЈА“ СО ОДЛИЧНИ РЕАКЦИИ ПО ПРЕМИЕРАТА НА ФЕСТИВАЛОТ „САНДЕНС“

„МЕДЕНА ЗЕМЈА“ СО ОДЛИЧНИ РЕАКЦИИ ПО ПРЕМИЕРАТА НА ФЕСТИВАЛОТ „САНДЕНС“

Публиката по премиерата на македонскиот документарен филм „Медена земја“ („Honeyland“) во режија на Љубо Стефанов и Тамара Котевска, што се одржа на 28 јануари (понеделник) ...
„РУСКА ЗИМА“: МЕСЕЦ НА КЛАСИЧЕН И СОВРЕМЕН РУСКИ ФИЛМ

„РУСКА ЗИМА“: МЕСЕЦ НА КЛАСИЧЕН И СОВРЕМЕН РУСКИ ФИЛМ

„РУСКА ЗИМА“: МЕСЕЦ НА КЛАСИЧЕН И СОВРЕМЕН РУСКИ ФИЛМ 4 ФЕВРУАРИ (ПОНЕДЕЛНИК), 20:00 ч. АНА КАРЕНИНА: ПРИКАЗНАТА НА ВРОНСКИ (Анна Каренина. История Вронского/Anna Karenina: ...