Портрет: Роџер Дикинс (BSC/ASC), нов член на „Клубот на великаните“ на ИФФК Браќа Манаки

Портрет: Роџер Дикинс (BSC/ASC), нов член на „Клубот на великаните“ на ИФФК Браќа Манаки

Роџер ДИКИНС (Roger DEAKINS),е роден на 24 мај, 1949, во градчето Торквеј, Девон, Англија/Обединето Кралство. Студирал фотографија на Бет Академијата и на НФШ/Националната Филмска ...