КУЗМАН КУЗМАНОВСКИ, АНИМАКС СКОПЈЕ ФЕСТ: ГИ НОСИМЕ СВЕТСКИТЕ ТРЕНДОВИ ВО АНИМАЦИЈАТА

„Анимакс Скопје Фест“, чие осмо издание заврши вечерва во Кинотеката на Македонија со доделувањето на наградите Златна, Сребрена и Бронзена Тула за најдобар анимиран филм, е прв и единствен фестивал на анимиран филм во Македонија. Цел на фестивалот е подигање и градење на културата во поглед на изработка на анимирани филмови за возрасни и деца, […]