КИНОПИС БР.9 ПРЕЗЕМИ

СОДРЖИНА

МАКЕДОНСКИОТ ФИЛМ ДЕНЕС


Македонската кинематографија во 1993 година
Благоја Куновски: Година на разновидност и потенцијална стабилизација
За „ Македонската сага”, игран филм Бранко Гапо
Георги Василевски: И болката може да биде унижена
Љубомир Костовски: Лудиот Ромео и Наивната Јулија
Благоја Куновски: Расчекор помеѓу замисленото и оствареното
Златко Андреевски : Шекспировиот прелет на Радика
За „Светло сиво”, игран омнибус филм на Александар Поповски, Срѓен Јанаќиевиќ и Дарко
Митревски
Марина Костова: Филмска игра со сивилото
Благоја Куновски: Дело со нов сензибилитет
Сашко Насев: Еден бакнеж, безброј сили
Георги Василевски: Рапавиот глас и мечтателите, маргиналците и волшебниците
Јагода Михајловска – Георгиева: Наивните,уморните и „третите”

ФЕСТИВАЛ НА ФИЛМСКА КАМЕРА „БРАЌА МАНАКИ” – БИТОЛА 93

 

Leave a comment