Во организација на Македонското студентско етнолошко друштво на 17 октомври (недела) од 17:00 ч. започнува 7-то издание на фестивалот ЕТНОФФ.

Програма на фестивалот:

17 – 17: 20 – ОТВАРАЊЕ НА НАСТАНОТ

* Поздравен говор на член од Македонското Студентско Етнолошко Друштво
* Отворање изложба на фотографии- Реинкарнација од авторот Бојан Петковски

17:20 – 21:30 ПРОЕКЦИЈА НА ФИЛМОВИ

*Спомени од тутунот – Манца Филак (Словенија)
*Тохоху Моногатари: Приказна од Североисточна Јапонија- Иларија Веки (Обединето Кралство, Јапонија)
*Село на небото- Рамеш Лаксманрао Холбол (Индија)
*Чуварот на мојот брат- Марк Тимоти Болин (САД)
*Изедено од оган- Цезар Колман (Холандија)
*Моја крв, мој лек- Фрауќе ван дер Велде (Холандија)
*(Не) спијам- Катарина Лукец (Србија)

21:30-22:10 ФРАГМЕНТИ (филмови произлезени од летната школа: Патувачки филмски камп, вонпрограмска активност на Фестивалот на нов европски филм BEACH FILM FESTIVAL

*ЉУБОВ ПО НОТИ
*ЗАДУШНИЦА
*ЗАНАЕТЧИИ
(Македонија)

 

Капацитет на салата – до 36 луѓе. Сите протоколи ќе бидат запазени.

Влезница: бесплатен влез