Во периодот од 24 април (понеделник) до 28 април (петок) во Кинотеката ќе се одржи новата филмска работилница за сценарио под наслов „Танцот со киното“ и под менторство на филмскиот сценарист и режисер Димитар Банов.

На сајтот на едукативниот центар за креативно пишување и развој на аудио визуелни уметности „Writing Studio“ е објавена поканата за заинтересираните учесници.