РЕТРОСПЕКТИВА – ВЕЛИКАНИТЕ НА БРАЌА МАНАКИ

  Во пресрет на 45-ото издание на Интернационалниот фестивал на филмската камера „Браќа Манаки“ и 50-годишниот јубилеј на Кинотеката на РСМ, во наредните неколку месеци фестивалот, Кинотеката и Центарот за култура Битола ќе организираат ретроспектива на култни филмови чии кинематографери се некои од досегашните лауреати на „Браќа Манаки“. Во Кинотека филмовите од ретроспективата „Великаните на […]

ПРИКАЗНИ ОТТРГНАТИ ОД ЗАБОРАВ, Владимир Ангелов

ПРИКАЗНИ ОТТРГНАТИ ОД ЗАБОРАВ, Владимир Ангелов

Кон изложбата „Филмовите што ги сакавме (1947 – 1980)“, дополнета со изложбена поставка со наслов „Македонската кинематографија (1947 – 1991)“ Во педесетите години од минатиот ...
Започна реновирањето на платото и скалите

Започна реновирањето на платото и скалите

Кинотеката на Македонија, Библиотеката Другарче со подршка од Министертвото за Култура, Општина Центар и Општина Карпош започна со реновирањето на платото и скалите пред ...
СВЕТСКИ ДЕН НА АУДИВИЗУЕЛНО НАСЛЕДСТВО

СВЕТСКИ ДЕН НА АУДИВИЗУЕЛНО НАСЛЕДСТВО

Кинотека на Македонија Ве поканува на одбележување на Светскиот ден на аудиовизуелното наследство 30 октомври, вторник, 2018 во 12.00 часот СВЕТСКИ ДЕН НА АУДИВИЗУЕЛНО НАСЛЕДСТВО ...
  • 1
  • 2