ДИНАМИЧНИОТ СЕНЗИБИЛИТЕТ НА БАНОВ НИЗ ВИЗУРАТА ОД ПРАШКАТА ШКОЛА

ДИНАМИЧНИОТ СЕНЗИБИЛИТЕТ НА БАНОВ НИЗ ВИЗУРАТА ОД ПРАШКАТА ШКОЛА

Алек Василевски / Владимир Љ. Ангелов ДИНАМИЧНИОТ СЕНЗИБИЛИТЕТ НА БАНОВ НИЗ ВИЗУРАТА ОД ПРАШКАТА ШКОЛА Уште од почетните кадри од филмот БАСКЕТ, Димитар Банов ...
КИНОТЕКАТА СО МИРНО ЛЕТО И ИЛАРИЈА НА 24. ФЕСТИФАЛ НА НИТРАТЕН ФИЛМ ВО БЕЛГРАД

КИНОТЕКАТА СО МИРНО ЛЕТО И ИЛАРИЈА НА 24. ФЕСТИФАЛ НА НИТРАТЕН ФИЛМ ВО БЕЛГРАД

  На 6 јуни во свечена атмосфера, во Југословенската кинотека во Белград беше одбележен Денот на Југословенската кинотека и 73-годишнината од нејзиното постоење и ...
Промоција на книгата „Слободата на стихот“, ретка научна студија за слободниот стих со анализа на стихови од современата македонска поезија

Промоција на книгата „Слободата на стихот“, ретка научна студија за слободниот стих со анализа на стихови од современата македонска поезија

Промоција на книгата „Слободата на стихот“, ретка научна студија за слободниот стих со анализа на стихови од современата македонска поезија. Промотори на книгата се: ...
Решение за давање согласност на Одлуката за изменување и дополнување на Статутот на Националната установа Кинотека на Република Северна Македонија бр.02-311/3 од 18.04.2022

Решение за давање согласност на Одлуката за изменување и дополнување на Статутот на Националната установа Кинотека на Република Северна Македонија бр.02-311/3 од 18.04.2022

Преземи: Решение за давање согласност на Одлуката за изменување и дополнување на Статутот на Националната установа Кинотека на Република Северна Македонија бр.02-311/3 од 18.04.2022
Кинотеката заедно со најмладите го одбележа Денот на македонската азбука и јазик              

Кинотеката заедно со најмладите го одбележа Денот на македонската азбука и јазик              

Со проекција на филмот „Биби и Боби ја учат азбуката“ за најмладите посетители, гости од градинката „Орце Николов“ од Скопје, Кинотеката го одбележа, 5 мај, ...
Одлука за изменување и дополнување на Статутот на Националната установа Кинотека на Република Северна Макеоднија

Одлука за изменување и дополнување на Статутот на Националната установа Кинотека на Република Северна Макеоднија

Преземи: Одлука за изменување и дополнување на Статутот на Националната установа Кинотека на Република Северна Макеоднија
ЗА ЖЕНИТЕ И НАГРАДИТЕ (КИНОТЕКА Е ЖЕНСКИ РОД И ГОРДИ СМЕ НА ТОА) – нашата приказна –

ЗА ЖЕНИТЕ И НАГРАДИТЕ (КИНОТЕКА Е ЖЕНСКИ РОД И ГОРДИ СМЕ НА ТОА) – нашата приказна –

По повод текстот на Румена Бужаровска објавен во Окно (https://okno.mk/node/92293)   ЗА ЖЕНИТЕ И НАГРАДИТЕ (КИНОТЕКА Е ЖЕНСКИ РОД И ГОРДИ СМЕ НА ТОА) ...