ТАМАРА КОТЕВСКА И ФЕЈМИ ДАУТ СПЕЦИЈАЛНИ ГОСТИ НА СЕДМАТА СЕСИЈА НА ФИЛМСКАТА УЧИЛНИЦА

ТАМАРА КОТЕВСКА И ФЕЈМИ ДАУТ СПЕЦИЈАЛНИ ГОСТИ НА СЕДМАТА СЕСИЈА НА ФИЛМСКАТА УЧИЛНИЦА

Седмата сесија на Филмската училница помина во знакот на документарниот филм МЕДЕНА ЗЕМЈА (Honeyland, 2019) на режисерите Тамара Котевска и Љубомир Стефанов. Откако ја ...
КРАТКАТА И ДОКУМЕНТАРНАТА ФОРМА ВО ФОКУСОТ НА ШЕСТАТА СЕСИЈА НА ФИЛМСКАТА УЧИЛНИЦА

КРАТКАТА И ДОКУМЕНТАРНАТА ФОРМА ВО ФОКУСОТ НА ШЕСТАТА СЕСИЈА НА ФИЛМСКАТА УЧИЛНИЦА

Темата на шестата сесија на ФИЛМСКАТА УЧИЛНИЦА беа краткиот игран, документарен и експериментален филм. На почетокот на денешната сесија филмската и ТВ режисерка Марија ...
ТРЕТАТА СЕСИЈА НА ФИЛМСКАТА УЧИЛНИЦА ПОСВЕТЕНА НА МАКЕДОНСКАТА КИНЕМАТОГРАФИЈА

ТРЕТАТА СЕСИЈА НА ФИЛМСКАТА УЧИЛНИЦА ПОСВЕТЕНА НА МАКЕДОНСКАТА КИНЕМАТОГРАФИЈА

Третата сесија на ФИЛМСКАТА УЧИЛНИЦА започна со презентацијата на видеоесеите на неколку посетители и нивните опсервации на избраните теми. Филмската и телевизиска режисерка Марија ...