ИНТЕРВЈУ СО КРИСТИЈАН РИСТЕСКИ, ФИЛМСКИ РЕЖИСЕР: ИСКЛУЧИВО МОЈА ВИНА Е ШТО СУМ ОДБРАЛ ДА ЖИВЕАМ ВО НЕКОЈА СВОЈА РЕАЛНОСТ, ИСТО КАКО ЛИКОВИТЕ ВО ФИЛМОТ

ИНТЕРВЈУ СО КРИСТИЈАН РИСТЕСКИ, ФИЛМСКИ РЕЖИСЕР: ИСКЛУЧИВО МОЈА ВИНА Е ШТО СУМ ОДБРАЛ ДА ЖИВЕАМ ВО НЕКОЈА СВОЈА РЕАЛНОСТ, ИСТО КАКО ЛИКОВИТЕ ВО ФИЛМОТ

Сите со сите се во конфликт за сè и сешто, само нема конфликт меѓу најбогатите и сиромашните Општествата функционираат само кога има правила на ...
ЧЕТИРИ НЕДЕЛИ ЕВРОПСКИ ФИЛМОВИ ВО КИНОТЕКА

ЧЕТИРИ НЕДЕЛИ ЕВРОПСКИ ФИЛМОВИ ВО КИНОТЕКА

Кинотеката и оваа година се придружува на иницијативата на европската филмска академија за претставување на европската кинематографија со силен акцент на филмови создавани во различни европски земји. Четири недели, започнувајќи ...
Премиера на краткиот филм „ПС Бусан“ на Саша Станишиќ, снимен во Јужна Кореја

Премиера на краткиот филм „ПС Бусан“ на Саша Станишиќ, снимен во Јужна Кореја

  Краткиот филм „ПС Бусан“ (PC Busan) во режија на Саша Станишиќ, ќе има македонска премиера во среда (5 октомври) во мултимедијалниот простор „Кафе ...