Проектот „…и Aкција!“ 2022-1-MK01-KA220-SCH-000089397 поддржан од Европската Унија, во рамките на Еразмус+ програмата го имаше својот трет транснационален проектен состанок во Љубљана, Словенија

Проектот „…и Aкција!“ 2022-1-MK01-KA220-SCH-000089397 поддржан од Европската Унија, во рамките на Еразмус+ програмата го имаше својот трет транснационален проектен состанок во Љубљана, Словенија. На координаторот на проектот Кинотека на Северна Македонија му се придружија партнери од EDC EKSEDRA, Здружение за образование во областа на природните науки, уметностите и архитектурата (Словенија), Ириг мој град (Србија), Asociación Extremundo (Шпанија) и […]

Правилник за критериумите за учество на оглас за стекнување право на стручно усовршување, дообразување и специјализација – 2023 г.

Правилник за критериумите за учество на оглас за стекнување право на стручно усовршување, дообразување и специјализација – 2023 г.

Преземи: Правилник за критериумите за учество на оглас за стекнување право на стручно усовршување, дообразување и специјализација – 2023 г.
ДЕНОВИ НА ШВЕДСКИОТ ФИЛМ – ДОКУМЕНТАРЕН ЦИКЛУС

ДЕНОВИ НА ШВЕДСКИОТ ФИЛМ – ДОКУМЕНТАРЕН ЦИКЛУС

ДЕНОВИ НА ШВЕДСКИОТ ФИЛМ – ДОКУМЕНТАРЕН ЦИКЛУС Скандинавските филмови предизвикуваат драматични, изненадувачки естетски искуства. Во текстов, фокусот ќе биде на документарните филмови продуцирани во ...
60-годишнина од скопскиот земјотрес во 1963 година: Дигитализирана изложба „Подемот и падот на Скопје“ од вечерва се прикажува во Кинотека

60-годишнина од скопскиот земјотрес во 1963 година: Дигитализирана изложба „Подемот и падот на Скопје“ од вечерва се прикажува во Кинотека

За одбележување на 60-годишнината од трагичниот земјотрес што го опустоши Скопје во 1963 година, во Кинотеката на РС Македонија се одржува дигитализираната изложба на ...
Музеј на Град Скопје по повод 60 годишнината од катастрофалниот земјотрес во Скопје од 26 јули 1963 година додели Благодарница на Кинотеката на Р. С. Македонија

Музеј на Град Скопје по повод 60 годишнината од катастрофалниот земјотрес во Скопје од 26 јули 1963 година додели Благодарница на Кинотеката на Р. С. Македонија

Музеј на Град Скопје по повод 60 годишнината од катастрофалниот земјотрес во Скопје од 26 јули 1963 година додели Благодарница на Кинотеката на Р. ...
ПРОЕКЦИЈА НА МЕМЕНТО КАКО ДЕЛ ОД СЕЗОНАТА НА ФИЛМСКИ КЛАСИЦИ И ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 60-ГОДИШНИНАТА ОД КАТАСТРОФАЛНИОТ СКОПСКИ ЗЕМЈОТРЕС

ПРОЕКЦИЈА НА МЕМЕНТО КАКО ДЕЛ ОД СЕЗОНАТА НА ФИЛМСКИ КЛАСИЦИ И ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 60-ГОДИШНИНАТА ОД КАТАСТРОФАЛНИОТ СКОПСКИ ЗЕМЈОТРЕС

Со проекција на дигитализираната верзија на филмот МЕМЕНТО на Димитрие Османли – Кинотеката ја одбележа 60-годишнината од катастрофалниот земјотрес што го погоди Скопје на ...
КИНОТЕКАТА ОБУЧУВА ЛИЦА ЗА ЕВТИНА ДИГИТАЛИЗАЦИЈА НА ФИЛМОВИ ПРЕКУ ПРОЕКТОТ МОБИРИЛ (MobiReel) НА ЕРАЗМУС + ПРОГРАМАТА

КИНОТЕКАТА ОБУЧУВА ЛИЦА ЗА ЕВТИНА ДИГИТАЛИЗАЦИЈА НА ФИЛМОВИ ПРЕКУ ПРОЕКТОТ МОБИРИЛ (MobiReel) НА ЕРАЗМУС + ПРОГРАМАТА

Кинотека на Северна Македонија по прв пат е дел од проект во рамките на ЕРАЗМУС + програмата, подржана од Европската Унија. Проектот е од ...