ТРЕТАТА СЕСИЈА НА ФИЛМСКАТА УЧИЛНИЦА ПОСВЕТЕНА НА МАКЕДОНСКАТА КИНЕМАТОГРАФИЈА

ТРЕТАТА СЕСИЈА НА ФИЛМСКАТА УЧИЛНИЦА ПОСВЕТЕНА НА МАКЕДОНСКАТА КИНЕМАТОГРАФИЈА

Третата сесија на ФИЛМСКАТА УЧИЛНИЦА започна со презентацијата на видеоесеите на неколку посетители и нивните опсервации на избраните теми. Филмската и телевизиска режисерка Марија ...
ВРАЧЕНИ НАГРАДИТЕ „ЗЛАТЕН ОБЈЕКТИВ“ НА ЗОРКА ТОДОРОВА-МЛАДЕНОВИЌ И КОЛЕ АНГЕЛОВСКИ

ВРАЧЕНИ НАГРАДИТЕ „ЗЛАТЕН ОБЈЕКТИВ“ НА ЗОРКА ТОДОРОВА-МЛАДЕНОВИЌ И КОЛЕ АНГЕЛОВСКИ

На церемонијата што се одржа во просториите на Кинотеката на 14 октомври (среда), на која беа следени здравствените протоколи, на актерот и режисер Коле ...
ПОД МОТОТО „ГЛЕДАЈ ФИЛМОВИ, УЧИ И СОЗДАВАЈ!“ ВЧЕРА ВО КИНОТЕКАТА ЗАПОЧНА ПРОЕКТОТ ФИЛМСКА УЧИЛНИЦА

ПОД МОТОТО „ГЛЕДАЈ ФИЛМОВИ, УЧИ И СОЗДАВАЈ!“ ВЧЕРА ВО КИНОТЕКАТА ЗАПОЧНА ПРОЕКТОТ ФИЛМСКА УЧИЛНИЦА

Под мотото „Гледај филмови, учи и создавај!“ вчера во Кинотеката започна проектот ФИЛМСКА УЧИЛНИЦА. На првите часови беа присутни десеттина средношколци и бруцоши, на ...