Решение за давање согласност на Одлуката за изменување и дополнување на Статутот на Националната установа Кинотека на Република Северна Македонија бр.02-311/3 од 18.04.2022

Решение за давање согласност на Одлуката за изменување и дополнување на Статутот на Националната установа Кинотека на Република Северна Македонија бр.02-311/3 од 18.04.2022

Преземи: Решение за давање согласност на Одлуката за изменување и дополнување на Статутот на Националната установа Кинотека на Република Северна Македонија бр.02-311/3 од 18.04.2022
Кинотеката заедно со најмладите го одбележа Денот на македонската азбука и јазик              

Кинотеката заедно со најмладите го одбележа Денот на македонската азбука и јазик              

Со проекција на филмот „Биби и Боби ја учат азбуката“ за најмладите посетители, гости од градинката „Орце Николов“ од Скопје, Кинотеката го одбележа, 5 мај, ...
Одлука за изменување и дополнување на Статутот на Националната установа Кинотека на Република Северна Макеоднија

Одлука за изменување и дополнување на Статутот на Националната установа Кинотека на Република Северна Макеоднија

Преземи: Одлука за изменување и дополнување на Статутот на Националната установа Кинотека на Република Северна Макеоднија
ЗА ЖЕНИТЕ И НАГРАДИТЕ (КИНОТЕКА Е ЖЕНСКИ РОД И ГОРДИ СМЕ НА ТОА) – нашата приказна –

ЗА ЖЕНИТЕ И НАГРАДИТЕ (КИНОТЕКА Е ЖЕНСКИ РОД И ГОРДИ СМЕ НА ТОА) – нашата приказна –

По повод текстот на Румена Бужаровска објавен во Окно (https://okno.mk/node/92293)   ЗА ЖЕНИТЕ И НАГРАДИТЕ (КИНОТЕКА Е ЖЕНСКИ РОД И ГОРДИ СМЕ НА ТОА) ...
Антонио Митрикески: „Љубовта  и смртта не се објаснуваат“

Антонио Митрикески: „Љубовта  и смртта не се објаснуваат“

Драган Рубеша, ХРВАТСКИ ФИЛМСКИ ЛЕТОПИС, бр. 64/2010 Интервју по повод  „Денoви на Кинотека на Македонија“ одржана во арт-кино „Кроација“, Риека, март 2010 година ...
Извештај за спроведување на Законот за слободен пристап на информации од јавен карактер за 2021 година

Извештај за спроведување на Законот за слободен пристап на информации од јавен карактер за 2021 година

Преземи: Извештај за спроведување на Законот за слободен пристап на информации од јавен карактер за 2021 година
Решение за службено лице за посредување со информации од јавен карактер

Решение за службено лице за посредување со информации од јавен карактер

За да се добие информација од јавен карактер потребно е да се пополни образецот – Барање за пристап до информации од јавен карактер, и ...
Финансиски план за остварување на годишната програма за работа на НУ КИНОТЕКА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА за 2022 година од областа на недвижно културно наследство и заштита на аудиовизуелни добра

Финансиски план за остварување на годишната програма за работа на НУ КИНОТЕКА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА за 2022 година од областа на недвижно културно наследство и заштита на аудиовизуелни добра

Финансиски план за остварување на годишната програма за работа на НУ КИНОТЕКА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА за 2022 година од областа на недвижно културно ...