Христијанските слики и симболи и нарацијата во филмовите на А. А. Тарковски  (Андреј Рубљов, Сталкер, Жертвопринесување)

Христијанските слики и симболи и нарацијата во филмовите на А. А. Тарковски (Андреј Рубљов, Сталкер, Жертвопринесување)

Христијанските слики и симболи и нарацијата во филмовите на А. А. Тарковски (Андреј Рубљов, Сталкер, Жертвопринесување) ПРЕЗЕМИ Автор: Атанас Чупоски Кинотека на Македонија, Скопје, ...
Филмскиот кадар и неговата естетска суштина: свечено издание во чест на стогодишнината на филмот

Филмскиот кадар и неговата естетска суштина: свечено издание во чест на стогодишнината на филмот

Автор: Стефан Сидовски Кинотека на Македонија, Скопје, 1995 Едиција: Естетичка лабараторија 248 стр., илустр., 20см ISBN 9989-38-000-7 (кн.) ISBN 9989-38-015-5 (ед.)