Филмскиот кадар и неговата естетска суштина: свечено издание во чест на стогодишнината на филмот

Филмскиот кадар и неговата естетска суштина: свечено издание во чест на стогодишнината на филмот

Автор: Стефан Сидовски Кинотека на Македонија, Скопје, 1995 Едиција: Естетичка лабараторија 248 стр., илустр., 20см ISBN 9989-38-000-7 (кн.) ISBN 9989-38-015-5 (ед.)
Историја на филмот, книга II – Звучниот филм (1927-1945)

Историја на филмот, книга II – Звучниот филм (1927-1945)

Автор: Георги Василевски Превод на странски јазици: Наташа Ѓондева, Костадина  Мокрова Едиција: Филмолошки студии Кинотека на Македонија, Скопје, 2002 ISBN 9989-643-12-1 Преземи: Историја на ...