Премиера на документарниот видео колаж „Тајните архиви на Скопје – Раѓањето на градот“

Премиера на документарниот видео колаж „Тајните архиви на Скопје – Раѓањето на градот“

На 10ти август (вторник) со почеток во 20:00 часот во летното кино на Кинотеката премиерно ќе биде прикажан вториот краток филм за старо Скопје, ...
ПРЕМИЕРА НА ФИЛМОТ „СИТЕ ПРОТИВ СИТЕ“  ВО ЧЕСТ НА 30 ГОДИНИ НЕЗАВИСНОСТ НА РЕПУБЛИКА СЛОВЕНИЈА

ПРЕМИЕРА НА ФИЛМОТ „СИТЕ ПРОТИВ СИТЕ“ ВО ЧЕСТ НА 30 ГОДИНИ НЕЗАВИСНОСТ НА РЕПУБЛИКА СЛОВЕНИЈА

Во среда, 23 јуни, со почеток од 20 часот, на летната сцена на Кинотеката на Република С. Македонија ќе се одржи македонската премиера на ...
„СЕВЕРЕН ПОЛ“ НА МАРИЈА АПЧЕВСКА ВО ОФИЦИЈАЛНАТА СЕЛЕКЦИЈА НА КАНСКИОТ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ

„СЕВЕРЕН ПОЛ“ НА МАРИЈА АПЧЕВСКА ВО ОФИЦИЈАЛНАТА СЕЛЕКЦИЈА НА КАНСКИОТ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ

Краткиот игран филм „Северен пол“ на Марија Апчевска-Петровска, во продукција на „Кино око“ е селектиран во официјалната селекција на Канскиот филмски фестивал и ќе ...
ДИГИТАЛНО РЕСТАВРИРАН „ФРОСИНА“ – ВТОРИОТ ЖИВОТ НА ПРВИОТ МАКЕДОНСКИ ИГРАН ФИЛМ

ДИГИТАЛНО РЕСТАВРИРАН „ФРОСИНА“ – ВТОРИОТ ЖИВОТ НА ПРВИОТ МАКЕДОНСКИ ИГРАН ФИЛМ

Утре, среда, на 16 јуни, со почеток во 20.00 часот во летното кино на Кинотеката ќе биде прикажана новата, дигитално реставрирана копија на првиот ...
ПРЕМИЕРНО ПРИКАЖУВАЊЕ НА ДИГИТАЛНО РЕСТАВРИРАНАТА ВЕРЗИЈА НА „МИРНО ЛЕТО“

ПРЕМИЕРНО ПРИКАЖУВАЊЕ НА ДИГИТАЛНО РЕСТАВРИРАНАТА ВЕРЗИЈА НА „МИРНО ЛЕТО“

Синоќа во летното кино на Кинотеката „Мирно лето“ со свечена церемонија беше претставена дигитално реставрираната копија на македонската филмска комедија МИРНО ЛЕТО на Димитрие ...