Историја на филмот, книга II – Звучниот филм (1927-1945)

Историја на филмот, книга II – Звучниот филм (1927-1945)

Автор: Георги Василевски Превод на странски јазици: Наташа Ѓондева, Костадина  Мокрова Едиција: Филмолошки студии Кинотека на Македонија, Скопје, 2002 ISBN 9989-643-12-1 Преземи: Историја на ...