ДИГИТАЛНО РЕСТАВРИРАН „ФРОСИНА“ – ВТОРИОТ ЖИВОТ НА ПРВИОТ МАКЕДОНСКИ ИГРАН ФИЛМ

ДИГИТАЛНО РЕСТАВРИРАН „ФРОСИНА“ – ВТОРИОТ ЖИВОТ НА ПРВИОТ МАКЕДОНСКИ ИГРАН ФИЛМ

Утре, среда, на 16 јуни, со почеток во 20.00 часот во летното кино на Кинотеката ќе биде прикажана новата, дигитално реставрирана копија на првиот ...
ПРЕМИЕРНО ПРИКАЖУВАЊЕ НА ДИГИТАЛНО РЕСТАВРИРАНАТА ВЕРЗИЈА НА „МИРНО ЛЕТО“

ПРЕМИЕРНО ПРИКАЖУВАЊЕ НА ДИГИТАЛНО РЕСТАВРИРАНАТА ВЕРЗИЈА НА „МИРНО ЛЕТО“

Синоќа во летното кино на Кинотеката „Мирно лето“ со свечена церемонија беше претставена дигитално реставрираната копија на македонската филмска комедија МИРНО ЛЕТО на Димитрие ...
ПЕТТИ MEЃУНАРОДЕН ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ЗА ДУХОВНИ И  ХУМАНИ ВРЕДНОСТИ “БОГОРОДИЧЕН ПОКРОВ”

ПЕТТИ MEЃУНАРОДЕН ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ЗА ДУХОВНИ И ХУМАНИ ВРЕДНОСТИ “БОГОРОДИЧЕН ПОКРОВ”

Во летното кино на Кинотеката од 21 до 24 септември ќе се одржи петтото издание на фестивалот за духовни и хумани вредности. ПРОГРАМА НА  ...
Одбележување на стогодишнината од раѓањето на Славко Јаневски на СФФ

Одбележување на стогодишнината од раѓањето на Славко Јаневски на СФФ

Скопје филм фестивал (СФФ) во рамки на својата годинешна програма ја одбележува и стогодишнината од раѓањето на книжевникот, филмски сценарист и режисер, Славко Јаневски ...
Филмови за Њу Ордер, Антон Корбејн и џез вечер на шестото издание на Синема Сити

Филмови за Њу Ордер, Антон Корбејн и џез вечер на шестото издание на Синема Сити

В сабота, на 19 септември, во дворот на Кинотека на С. Македонија, ќе започне првиот дел од шестото издание на Филмскиот фестивал за музички ...