„МЕДЕНА ЗЕМЈА“ ВО ЈАНУАРИ ПОВТОРНО НА ПРОГРАМАТА НА КИНОТЕКА

„МЕДЕНА ЗЕМЈА“ ВО ЈАНУАРИ ПОВТОРНО НА ПРОГРАМАТА НА КИНОТЕКА

„Медена земја“ деновиве доби уште две значајни признанија. Снимателите Фејми Даут и Самир Љума ја добија наградата „Cinema Eye Honors“ за исклучително достигнување во ...
ДЕНОВИ НА СОВРЕМНИОТ ЈАПОНСКИ ФИЛМ: ОД СИТЕ ЖАНРОВИ ЗА СИТЕ ВОЗРАСТИ

ДЕНОВИ НА СОВРЕМНИОТ ЈАПОНСКИ ФИЛМ: ОД СИТЕ ЖАНРОВИ ЗА СИТЕ ВОЗРАСТИ

Крајот на месецот октомври и почетокот на ноември во Кинотеката е резервиран за веќе традиционалните Денови на современиот јапонски филм. Посетителите ќе имаат можност ...
НОВОТО РУВО НА СТАРИТЕ ПРИКАЗНИ ЗА ФИЛМСКИТЕ СЛАДОКУСЦИ

НОВОТО РУВО НА СТАРИТЕ ПРИКАЗНИ ЗА ФИЛМСКИТЕ СЛАДОКУСЦИ

Септемвриската програма во Кинотеката со насловите од Деновите на рускиот филм, во соработка со „Ленфилм“ од Санкт Петербург, се „прелева“ и во првите денови ...