ДЕНОВИ НА СЛОВЕНЕЧКА КУЛТУРА: 100 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА ФРАНЦЕ ШТИГЛИЦ – ПРЕШЕРНОВИ ДЕНОВИ 

ДЕНОВИ НА СЛОВЕНЕЧКА КУЛТУРА: 100 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА ФРАНЦЕ ШТИГЛИЦ – ПРЕШЕРНОВИ ДЕНОВИ 

Програмата на Денови на словенечката култура е подготвена во соработка со Словенечкиот филмски архив при Архивот на Република Словенија, Словенечкиот филмски центар, Амбасадата на ...
„МЕДЕНА ЗЕМЈА“ ВО ЈАНУАРИ ПОВТОРНО НА ПРОГРАМАТА НА КИНОТЕКА

„МЕДЕНА ЗЕМЈА“ ВО ЈАНУАРИ ПОВТОРНО НА ПРОГРАМАТА НА КИНОТЕКА

„Медена земја“ деновиве доби уште две значајни признанија. Снимателите Фејми Даут и Самир Љума ја добија наградата „Cinema Eye Honors“ за исклучително достигнување во ...
ДЕНОВИ НА СОВРЕМНИОТ ЈАПОНСКИ ФИЛМ: ОД СИТЕ ЖАНРОВИ ЗА СИТЕ ВОЗРАСТИ

ДЕНОВИ НА СОВРЕМНИОТ ЈАПОНСКИ ФИЛМ: ОД СИТЕ ЖАНРОВИ ЗА СИТЕ ВОЗРАСТИ

Крајот на месецот октомври и почетокот на ноември во Кинотеката е резервиран за веќе традиционалните Денови на современиот јапонски филм. Посетителите ќе имаат можност ...