Наградата од ФИПРЕСЦИ во Драма за краткиот филм „Братство“ на Мерјам Жобер, пишува: Игор Анѓелков

Наградата од ФИПРЕСЦИ во Драма за краткиот филм „Братство“ на Мерјам Жобер, пишува: Игор Анѓелков

Од 15 до 21 септември во Драма беа прикажани 199 филмови од 64 земји во светот.  Поединечно, во националната селекција беа прикажани 60 остварувања ...
Стартуваше 42. издание на Фестивалот на кратки филмови Драма 2019, пишува: Игор Анѓелков

Стартуваше 42. издание на Фестивалот на кратки филмови Драма 2019, пишува: Игор Анѓелков

Септемврискиот филмски термин вообичаено со години наназад ме носеше во Битола на „Браќа Манаки“, но годинава ќе го скокнам неговото јубилејно, 40 издание поради ...
КОН КУСОМЕТРАЖНИТЕ ИГРАНИ ФИЛМОВИ АМБИ, CUT HERE И ДОПИР, пишува Александар Василевски

КОН КУСОМЕТРАЖНИТЕ ИГРАНИ ФИЛМОВИ АМБИ, CUT HERE И ДОПИР, пишува Александар Василевски

Македонските кусометражни играни филмови АМБИ на режисерката Марија Апчевска, CUT HERE на режисерот Кристијан Ристевски и ДОПИР во режија на Стојан Вуичиќ разработуваат актуелни ...
ЛЕТОТО ВО СПЛИТ ПОЧНУВА СО ОДЕЊЕ В КИНО, пишува Игор Анѓелков

ЛЕТОТО ВО СПЛИТ ПОЧНУВА СО ОДЕЊЕ В КИНО, пишува Игор Анѓелков

Кон 12-то издание на „Фестивалот на медитерански филм Сплит“  Синоќа во неофицијалниот главен град на прекрасната Далмација започна 12-то издание на „Фестивалот на медитерански ...