ОСВРТ КОН НОВИТЕ ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ ОД БЛАЖЕВСКИ И ЈАНКУЛОВСКИ, пишува Игор Анѓелков

ОСВРТ КОН НОВИТЕ ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ ОД БЛАЖЕВСКИ И ЈАНКУЛОВСКИ, пишува Игор Анѓелков

ТЕАТАРОТ СКУПИ (The Theater of Skupi) Документарен филм, Македонија 2019, 51 мин., колор, ДСП Режија: Владимир Блажевски   МАНАКИ – ПРИКАЗНА ВО СЛИКИ (Manaki – Story ...
ТРИСТАНА – ФИЛМ ОД НАЈДЕКАДЕНТНИОТ ПЕРИОД НА ЕВРОПСКАТА КИНЕМАТОГРАФИЈА, пишува Слаѓан Пенев

ТРИСТАНА – ФИЛМ ОД НАЈДЕКАДЕНТНИОТ ПЕРИОД НА ЕВРОПСКАТА КИНЕМАТОГРАФИЈА, пишува Слаѓан Пенев

ТРИСТАНА (Tristana) Игран филм, Шпанија / Франција / Италија 1970, 99 мин., колор, блуреј Режија: Луис Буњуел (Luis Buñuel) Сценарио: Хулио Алехандро, Луис Буњуел ...
ТРИ МАКЕДОНСКИ КУСОМЕТРАЖНИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ, пишува Александар Василевски

ТРИ МАКЕДОНСКИ КУСОМЕТРАЖНИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ, пишува Александар Василевски

Кон филмовите ЌЕ ДОЈДАТ ДЕЦАТА, БЕЗ ЉУБОВ и НАМИНИ БАР ЕДНАШ Новите духовни и интелектуални хоризонти што избликнуваат пред современото човештво ни овозможуват да ...
БАЛКАНЕ МОЈ, СО ХОЛИВУДСКИ ВКУС, пишува Игор Анѓелков

БАЛКАНЕ МОЈ, СО ХОЛИВУДСКИ ВКУС, пишува Игор Анѓелков

СВЕДОК (I Witness) Игран филм, Македонија/Швајцарија/Ирска 2018, 115 мин., колор, ДСП Режија: Митко Панов Сценарио: Митко Панов, Владислав Пасиковски (Wladyslaw Pasikowski) Улоги: Бруно Ганц, ...
СОВРШЕН ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ НА РАБОТ ОД ВОЗМОЖНОТО, пишува Игор Анѓелков

СОВРШЕН ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ НА РАБОТ ОД ВОЗМОЖНОТО, пишува Игор Анѓелков

МЕДЕНА ЗЕМЈА (Honeyland) Документарен филм, Северна Македонија 2019, 87 мин., колор, ДСП Режија: Тамара Котевска, Љубомир Стефанов Кинематографери: Фејми Даут, Самир Љума Монтажер/продуцент: Атанас ...