ПРИКАЗНИ ОТТРГНАТИ ОД ЗАБОРАВ, Владимир Ангелов

ПРИКАЗНИ ОТТРГНАТИ ОД ЗАБОРАВ, Владимир Ангелов

Кон изложбата „Филмовите што ги сакавме (1947 – 1980)“, дополнета со изложбена поставка со наслов „Македонската кинематографија (1947 – 1991)“ Во педесетите години од минатиот ...
Едвард Лакман добитник на „Златна камера 300“ на 40. издание на фестивалот „Браќа Манаки“

Едвард Лакман добитник на „Златна камера 300“ на 40. издание на фестивалот „Браќа Манаки“

Еден од водечките светски кинематографери Ед Лакман, потписник на повеќе од 80 играни филма меѓу кои оскаровски кандидати e годинешниот добитник на наградата „Златна ...
Отворање на изложбата „Филмовите што ги сакавме (1947 – 1980)“, дополнета со изложбена поставка со наслов „Македонската кинематографија (1947 – 1991)“

Отворање на изложбата „Филмовите што ги сакавме (1947 – 1980)“, дополнета со изложбена поставка со наслов „Македонската кинематографија (1947 – 1991)“

Имаме особена чест да Ве информираме дека Државниот архив на Република Северна Македонија и Историскиот архив на Пожаревац на 3 јуни 2019 година во ...
ВО СЕЛЕКЦИЈА НА ГЕНА ТЕОДОСИЕВСКА ВО КОПЕНХАГЕН ПОЧНУВА ФЕСТИВАЛ НА МАКЕДОНСКИ СОВРЕМЕН ФИЛМ

ВО СЕЛЕКЦИЈА НА ГЕНА ТЕОДОСИЕВСКА ВО КОПЕНХАГЕН ПОЧНУВА ФЕСТИВАЛ НА МАКЕДОНСКИ СОВРЕМЕН ФИЛМ

Вечерва (24 мај, петок) во 19  часот во Копенхаген, Данска, во организација на Данскиот филмски инситут ќе биде отворен Фестивалот на македонски современ филм. ...
ПРОМОЦИЈА НА ЕТНОЛОШКИ ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ ВО ПРОДУКЦИЈА НА МУЗЕЈОТ НА МАКЕДОНИЈА

ПРОМОЦИЈА НА ЕТНОЛОШКИ ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ ВО ПРОДУКЦИЈА НА МУЗЕЈОТ НА МАКЕДОНИЈА

Денес беше презентиран уште еден успех на етнолозите од Музејот реализиран како печатен материјал, дополнет со 4 ДВД како носачи на визуелен материјал на ...