ВРАЧЕНИ ПРИЗНАНИЈАТА „ЗЛАТЕН ОБЈЕКТИВ“ НА ЕЛЕНА ДОНЧЕВА И ДИМИТАР ГРБЕВСКИ

ВРАЧЕНИ ПРИЗНАНИЈАТА „ЗЛАТЕН ОБЈЕКТИВ“ НА ЕЛЕНА ДОНЧЕВА И ДИМИТАР ГРБЕВСКИ

Со пригодна свеченост и кинотечна сала исполнета со пријатели и почитувачи на нивните креативни достигнувања, Кинотеката им ги додели признанијата „Златен објектив“ за посебен ...
„ЗЛАТЕН ОБЈЕКТИВ“ ЗА ФИЛМСКИТЕ РАБОТНИЦИ ДИМИТАР ГРБЕВСКИ И ЕЛЕНА ДОНЧЕВА

„ЗЛАТЕН ОБЈЕКТИВ“ ЗА ФИЛМСКИТЕ РАБОТНИЦИ ДИМИТАР ГРБЕВСКИ И ЕЛЕНА ДОНЧЕВА

Годинешни добитници на наградата „Златен објектив” за 2019 година, која Кинотеката на Северна Македонија ја доделува за исклучителен придонес во македонската кинематографија се филмските работници Димитар ...
ПОЧЕТОК НА ФИЛОЗОФСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ СО „НЕБОТО НАД БЕРЛИН“ НА ВИМ ВЕНДЕРС

ПОЧЕТОК НА ФИЛОЗОФСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ СО „НЕБОТО НАД БЕРЛИН“ НА ВИМ ВЕНДЕРС

Со проекција на култниот филм „Небото над Берлин“ на Вим Вендерс, синоќа во Кинотеката започна 9. издание на Филозофски филмски фестивал. Поздравувајќи ги присутните ...
ПРЕМИЕРА НА КРАТКИОТ ИГРАН ФИЛМ „ТАТКО“ НА СВЕТОЗАР РИСТОВСКИ

ПРЕМИЕРА НА КРАТКИОТ ИГРАН ФИЛМ „ТАТКО“ НА СВЕТОЗАР РИСТОВСКИ

Краткиот игран филм „Татко“ на режисерот, сценарист и продуцент Светозар Ристовски ја доживеа премиерата во преполната сала на Кинотеката. Авторот на успешните и наградувани ...