ПРЕМИЕРА НА КРАТКИОТ ИГРАН ФИЛМ „ТАТКО“ НА СВЕТОЗАР РИСТОВСКИ

ПРЕМИЕРА НА КРАТКИОТ ИГРАН ФИЛМ „ТАТКО“ НА СВЕТОЗАР РИСТОВСКИ

Краткиот игран филм „Татко“ на режисерот, сценарист и продуцент Светозар Ристовски ја доживеа премиерата во преполната сала на Кинотеката. Авторот на успешните и наградувани ...
МЕТО ЈОВАНОВСКИ: Треба да ги славиме филмот и уметноста како зрак светлина против мрачните стереотипи

МЕТО ЈОВАНОВСКИ: Треба да ги славиме филмот и уметноста како зрак светлина против мрачните стереотипи

Со врачувањето на Повелбата за исклучителен придонес во уметноста на филмот, синоќа во Кинотеката започна Омажот на Мето Јовановски, во рамки на 22. издание ...
ДВД ИЗДАНИЕТО НА КИНОТЕКА СО ФИЛМОВИТЕ НА КИРИЛ ЦЕНЕВСКИ ВО ФИНАЛЕТО ЗА НАГРАДА ВО БОЛОЊА

ДВД ИЗДАНИЕТО НА КИНОТЕКА СО ФИЛМОВИТЕ НА КИРИЛ ЦЕНЕВСКИ ВО ФИНАЛЕТО ЗА НАГРАДА ВО БОЛОЊА

Дигитализираниот опус со долгометражните играни филмови на Кирил Ценевски влезе во трка за меѓународната награда за најдобар ДВД производ што се доделува во рамките ...