МАКЕДОНСКАТА КИНЕМАТОГРАФИЈА ПО ПАДОТ НА КОМУНИЗМОТ, пишува Атанас Чуповски

МАКЕДОНСКАТА КИНЕМАТОГРАФИЈА ПО ПАДОТ НА КОМУНИЗМОТ, пишува Атанас Чуповски

  Сите права за ова издание се заштитени со закон. Забрането е копирање, умножување и објавување на делови или на целото издание во печатени и ...
ОТВОРЕНА „РУСКАТА ЗИМА“ И КАРЕН ШАХНАЗОРОВ ПРОГЛАСЕН ЗА ПОЧЕСЕН ДОКТОР НА ЕФТА

ОТВОРЕНА „РУСКАТА ЗИМА“ И КАРЕН ШАХНАЗОРОВ ПРОГЛАСЕН ЗА ПОЧЕСЕН ДОКТОР НА ЕФТА

Со филмот „Ана Каренина: Приказната на Вронски“, најновото остварување на  Карен Шахназаров, синоќа (понеделник, 4 февруари) беше отворен Месецот на руски филм насловен „Руска ...
„МЕДЕНА ЗЕМЈА“ НАЈДОБАР СВЕТСКИ ДОКУМЕНТАРЕЦ НА „САНДЕНС“

„МЕДЕНА ЗЕМЈА“ НАЈДОБАР СВЕТСКИ ДОКУМЕНТАРЕЦ НА „САНДЕНС“

Со победа во три категории, македонскиот филм „Медена земја“ („Honeyland“), во режија на Љубо Стефанов и Тамара Котевска, триумфираше во конкуренцијата за документарци од ...