FESTIVAL I FILMIT “BIOSKOP 300”

 

Te Kinoteka e Maqedonis së Veriut më 13 dhe 14 dhjetor 2022, do të mbahet n Festivali i Filmit “Bioskop 300”, ku do të shfaqen 5 filma intersant, në një program të kompresuar.

Festivali i Filmit “Bioskop 300″ është një projekt socio-kulturor që synon krijimin e një ure mirëkuptimi midis komuniteteve që jetojnë në Maqedoni. Dokumenterët e parë në Ballkan vijnë nga një prej komuniteteve më të vogla në vendin tonë – vllehët, të mirënjohurit vëllezërit Manaki të, të cilët bënë filmin e tyre të parë  me kino kamerën Bioskop 300”. Pesë filmat që do të transmetohen brenda dy ditësh do të veprojnë si një lloj “dritareje” në botën e komunikimit mes komuniteteve. Kjo “dritare” mund të shihet dhe të kuptojë disa nga aspektet kulturore të jetesës së komuniteteve, e cila thërret jo vetëm në një tolerancë më të theksuar, por edhe në një vlerësim më të madh të aftësive, zakoneve, dallimeve kulturore dhe zanateve të tyre, veçanërisht në rajon.

 

Programi:

 

13.12.2022 E Martë

18: 00h.

“Mangava Disco Punk” – MK/ SASHA STANISIQ

 

20:00 h

 Xhemo – BH/LeJla Kajiq

 

14.12.2022 – E Mërkurë

 18: 00h

QEIF – MK/T/Blazhe Dulev

 

20: 00h

Tenda – MK/Aco Petrovski

 

21: 00h

 4 vjet në 10 minuta – RS/Mlladen Kovaçeviq

 

Linku në FB: https://www.facebook.com/events/3355007418080688

 

Festivali është financuar nga Agjensia për rëndësinë e të drejtave të komunitetit.