Më datë 15 DHJETOR (E Enjte), ora 20:00. në programin e kinemasë është dokumentari PARA DHE PAS, me skenar dhe regji të Kiro Urdin.

PARA DHE PAS
Film dokumentar, Maqedoni
45 min., ngjyra, DCP
Regjia dhe skenari: Kiro Urdin
Rrëfyes: Robert Miano
Muzika: Venko dhe Vasko Serafimovski
Montazhi dhe zëri: Vladimir Petrovski – Carter
Kamera: Brand Fero, Sladjan Milosevski, Anne Wouters

Ngjarja i filmit zhvillohet në afërsi të lumit Mara, midis Kenias dhe Tanzanisë. Një antilopë e vogël dhe një buall i vogël lindin në afërsi. Ashti nga instinkti, ata bëhen miq.
Më vonë, secili shkon në rrugën e tij të jetës. Në fund, bualli shkon në lum për të parë për herë të fundit shokun e tij të fëmijërisë dhe të dy vdesin afër njëri-tjetrit.

Kategoria e moshës: 14 vjeç
Hyrja: 100 denarë