10 KORRIK (E MËRKUR) ora 20:30.

RRUGA MË E GJATË

(The Longest Road)

 

Film artistik, Maqedoni

1976, 126 min., kolor, 35 mm

Regjia: Branko Gapo

Skenari: Petre M. Andreevski

Rolet: Risto Shishkov, Danço Çevrevski, Darko Dameski, Dushan Janiqijeviq, Meto Jovanovski

 

Çmimet:

1976 FJIF, Pula, Arena e madhe e argjendtë për film

1976 FJIF, Pula, Arena e argjentë për kamerë për Kiro Bilbilovskin

1976 FJIF, Pula, Diplomë për rolin e suksesshëm debutues për Petar Temelkovskin

1976 FF, Nish, Çmimi për rolin më human për Petar Arsovskin

1976 FF, Nish, Kartë e rolit mashkullor për Risto Shishkovin

1977 FEST, Diplomë për kamerën më të mirë për Kiro Bilbilovskin

Kategoria e moshës: 16 vjeç

Bileta: 150 denarë

 

  

5 KORRIK (E PREMTE) ora 20:30.

NATA E UJQËRVE

(Night of the Wolves)

 

Film artistik, Maqedoni

1955, 79 min., bardh e zi, 35 mm

Regjia: Franc Shtiglic

Skenari: Sllavko Janevski

Rolet: Trajko Çorevski, Ilija Xhuvalekovski, Dragomir Felba, Dragi Krstevski, Petre Prliçko

Kategoria e moshës: 16 vjeç

Bileta: 150 denarë

 

 

6 KORRIK (E SHTUNË) ora 20:30.

FARA E ZEZË

(Black seed)

 

Film artistik, Maqedoni

1971, 89 min., kolor, DCP

Regjia: Kiril Cenevski

Skenari: Kiril Cenevski, Tashko Georgievski

Rolet: Aco Jovanovski, Darko Damevski, Mite Grozdanov, Pavle Vuisiq, Risto Shishkov, Voja Miriq

Kategoria e moshës: 16 vjeç

Bileta: 150 denarë

 

 

9 KORRIK (E MARTË) ora 20:30

ETJE

(Thirst)

 

Film artistik, Maqedoni

1971, 84 min., kolor, DCP

Regjia: Dimitrie Osmanli

Skenari: Zhivko Çingo

Rolet: Neda Spasoeviq, Sabina Ajrula-Tozia, Jadviga Mitrevska, Snezhana Stameska, Aco Jovanovski, Pavle Vuisiq, Dragi Kostovski, Darko Dameski, Kole Angelovski

 

Kategoria e moshës: 16 vjeç

Bileta: 150 denarë

 

 

 

12 KORRIK (E PREMTE) ora 20:30.

 

13 KORRIK (E SHTUNË) ora 20:30.

 

14 KORRIK (E DIEL) ora 20:30.

15 KORRIK (E HËNË) ora 20:30.

16 KORRIK (E MARTË) ora 20:30.

17 KORRIK (E MËRKURË) ora 20:30.

FESTIVALI “CINEDAYS”

 

 

18 KORRIK (E ENJTE) ora 20:30.

TALLJA ME KRISHTIN

(Mocking of Christ)

 

Film artistik, Maqedoni

2018, 84 min., kolor, DCP

Regjia: Jani Bojaxhi

Skenari: Jani Bojaxhi

Rolet: Ljupço Todorovski-Upa, Joana Pilihu, Meto Jovanovski, Joana Popovska, Mlladen Krstevski

Kategoria e moshës: 16 vjeç

Bileta: 150 denarë

 

19 KORRIK (E PREMTE) ora 20:30.

20 KORRIK (E SHTUNË) ora 20:30.

FAMILJE FILLESTARËSH

(Housekeeping for Beginners)

 

Film artistik, Maqedoni / Kroaci / Kosovë / Poloni

2023, 108 min., kolor, DCP

Regjia, Skenari: Goran Stolevski

Rolet: Anamaria Marinka, Alina Serban, Samson Selim, Vlladimir Tintor, Mia Mustafa, Xhada Selim, Sara Klimoska, Rozafa Çelaj, Ajshe Useini.

Kategoria e moshës: 16 vjeç

Bileta: 150 denarë

 

 

23 KORRIK (E MARTË) ora 20:30.

BAL-KAN-KAN

(Bal-Kan-Kan)

 

Film artistik, Maqedoni, Itali

2005, 89 min., kolor, DCP

Regjia, Skenari: Darko Mitrevski

Rolet: Vllado Jovanovski, Adolfo Marjota, Zvezdana Angelovska, Branko Gjuriq, Toni Mihajlovski, Nikola Kojo

Kategoria e moshës: 16 vjeç

Bileta: 150 denarë

 

 

24 KORRIK (E MËRKUR) ora 20:30.

SHËRUES

(Secret Ingredient)

 

Film artistik, Maqedoni

2017, 104 min., kolor, DCP

Regjia: Gjorçe Stavreski

Skenari: Gjorçe Stavreski

Rolet: Bllagoj Veselinov, Anastas Tanovski, Aksel Mehmet

Kategoria e moshës: 16 vjeç

Bileta: 150 denarë

 

 

25 KORRIK (E ENJTE) ora 20:30.

REMIX SHKUP

(Skopje Remixed)

 

Film artistik, Maqedoni

2012, 141 min., kolor, DCP

Regjia, Skenari: VIDEO E RE MAQEDONASE – kolektiv i regjisorëve dhe punëtorëve të filmit maqedonas

Rolet: Oliver Mitkovksi, Kamka Tocinovski, Milan Tocinovski, Ana Stojanovska, Julia Milkova, Sofia Kunovska, Dejan Liliq

 

ÇMIMET: Çmimi special i jurisë – Festivali i ushqimit dhe filmit, Pogradec, Shqipëri, 2013

 

 

26 KORRIK (E PREMTE) ora 20:30.

 

FILMA TË SHKURTËR MAQEDONS – TËRMETI I SHKUPIT

 

Shkollat ​​dhe universiteti në fatkeqësinë e Shkupit 17 min.

Letër nga Shkupi 16 min.

Falja 7 min.

Shkup, 26.7.1963 15 min.

Fatkeqësi, vuajtje, shpresë 16 min.

 

 

27 KORRIK (E shtunë) ora 20:30.

MAQEDONIUM: DRAMATURGJIA E PAPERFUNDIMIT

(Macedonium: Dramaturgy of the Unfinished)

 

2022, kolor, DCP

Regjia: Teona Strugar Mitevska

Skenari: Jane Çalovski, Hristina Ivanovska

Rolet: Marko Bogdanovski, Simona Dimkovska

Kategoria e moshës: 16 vjeç

Bileta: 150 denarë

 

 

30 KORRIK (E MARTË) ora 20:30.

31 KORRIK (E MËRKUR) ora 20:30.

NATA E MJALTIT

(Honey Night)

 

Film artistik, Maqedoni

2015, 89 min., kolor, DCP

Regjia: Ivo Trajkov

Skenari: Ivo Trajkov

Rolet: Nikolla Ristanovski, Verica Nedeska

Kategoria e moshës: 16 vjeç

Bileta: 150 denarë