1 QERSHOR (E shtunë) ora 20:15

2 QERSHOR (E diel) ora 18:00

LENA DHE VLLADIMIRI

(Lena and Vladimir)

Film artistik, Maqedoni, Serbi

2023, 95 min., kolor, DCP

Regjia: Igor Aleksov

Skenari: Aleksandar Rusjakov

Rolet: Toni Naumovski, Sara Klimoska, Deniz Abdullah, Petar Mirçevski, Bllagoja Çorevski, Petre Arsovski

Kategoria e moshës: 16 vjeç

Bileta: 150 denarë

 

 

1 QERSHOR (E shtunë) ora 18:00.

18 QERSHOR (E martë) ora 18:00.

ANATOMIA E RËNIES

(Anatomie d’une chute)

Film artistik, Francë

2023, 152 min., kolor, DCP

Regjia: Zhastin Triet Toledano

Skenari: Zhastine Triet, Artur Harari

Rolet: Sandra Huler, Suan Arlo, Milo Maçado – Graner

Kategoria e moshës: 16 vjeç

Bileta: 150 denarë

 

 

4 QERSHOR

Kodi sekret i Kostandinit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 QERSHOR (E diel) ora 20:15

20 QERSHOR (E enjte) ora 18:00

24 QERSHOR (E martë) ora 20:15

PRISILLA

(Priscila)

Film artistik, SHBA

2023, 114 min, DCP

Regjia: Sofia Kopola

Skenari: Sofia Kopola

Rolet: Kylie Speny, Xhejkob Elordi

 

 

6 QERSHOR (E enjte) ora 18:00

26 QERSHOR (E mërkur) ora 18:00

SHIJA E DASHURISË

(La Passion de Dodin Bouffant,)

Film artistik, Francë, Belgjikë

2023, 135 min., kolor, DCP

Regjia: Anh Hung Tran

Skenari: Anh Hung Tran

Rolet: Zhuliet Binosh, Benoa Magimel, Emanuel Salinger

Kategoria e moshës: 16 vjeç

Bileta: 150 denarë

 

 

6 QERSHOR (E enjte) ora 20:15

MILÇO MANCHEVSKI – Klipet e Milço Mançevskit

 

 

 

 

 

 

 

7 QERSHOR (E premte) deri në 13 QERSHOR (E enjte)

FESTIVAL I FILMIT FILOZOFIK

 

15 QERSHOR (E shtunë) ora 18:00

22 QERSHOR (E shtunë) ora 18:00

I RIU VINETO DHE BUAJT E HUMBUR

(Der junge Häuptling Winnetou)

Film artistik, Gjermani

2022, 103 min., koolor, DCP

Regjisori: Mike Marzuk

Skenari: Mike Marzuk, Karl May, Gesa Shaibner

Luajnë: Mika Ullritz, Milo Haf, Lola Linea Padotcke

Kategoria e moshës: 8 vjeç

Bileta: 150 denarë

 

 

14 QERSHOR (E premte) ora 18:00

25 QERSHOR (E martë) ora 18:00

27 QERSHOR (E enjte) ora 18:00

DASHURI DHE GJAKDERDHJE

(Love Lies Bleeding)

Film artistik, Britani e Madhe, SHBA

2023, 135 min., kolor, DCP

Regjia: Roz Glasw

Skenari: Roz Glas, Veronika Tofilska

Rolet: Kristen Stjuart, Ana Baryshnikov, Dejv Franko, Katy M. O’Brien, Xhena Malone, Ed Harris

Kategoria e moshës: 16 vjeç

Bileta: 150 denarë

 

14 QERSHOR (E premte) 20:15

D HIP – BRAINSTRUM

(The Hip – Brainstorm)

Film dokumentar, Maqedoni

2020, 95 min, DCP

Regjia: Jane Altiparmakov

Skenari: Jane Altiparmakov, Ljubisha Petrushevski

 

17 QERSHOR (E hënë) ora 20:00

RROFTË ZAPATA!

(Viva Zapata!)

Film artistik, SHBA

1959, 113 min., bardh e zi, 35 mm

Regjia: Elia Kazan

Skenari: Xhon Shtainbek, Exhkamb Pinçon

Rolet: Marlon Brando, Xhin Piters, Antony Quin

Kategoria e moshës: 16 vjeç

Bileta: 150 denarë

 

 

18 QERSHOR (E martë) ora 20:00

PO DIGJET! / QUEIMADA- ISHULLI NË FLAKË

(Burn! /Queimada)

Film artistik, Itali

1969, 112 min., ngjyra, 35mm

Regjia: Xhillo Pontekorvo

Skenari: Franko Solinas, Xhorxho Arlorio

Rolet: Marlon Brando, Evaristo Markez, Renato Salvatori

Kategoria e moshës: 16 vjeç

Bileta: 150 denarë

 

 

19 QERSHOR (E mërkur) 20:15
25 QERSHOR (E mart) 20:15

KOHA E BETONIT

(Concrete time)

Film dokumentar, Maqedoni

2024, 75 min, DCP

Regjia: Igor Ivanov

Skenari: Igor Ivanov, Tomi Salkovski

Rrëfyes: Nikolla Ristanovski

 

Kategoria e moshës: 16 vjeç

Bileta: 150 denarë

 

 

 

 

 

22 QERSHOR (E shtunë) ora 20:00

APPALOOSA / JUG-PËNDIM NGA SONORA

(The Appaloosa)

Film artistik, SHBA

1966, 99 min., kolor, 35 mm

Regjia: Sidnej Xh. Furie

Skenari: Xhejms Brixhes, Roland Kibi

Luajnë: Marlon Brando, Anzhanet Komer, Xhon Sakson

Kategoria e moshës: 16 vjeç

Bileta: 150 denarë

 

 

26 QERSHOR (E mërkurë) ora 20:15

ARMË DHE NJERËZ

(As Armas e o Povo)

Dokumentar, Portugali

1975, 78 min., kolor, DCP

Regjia: Kolektiv i punëtorëve për veprimtarinë kinematografike

Kategoria e moshës: 16 vjeç

Bileta: 150 denarë

 

 

27 QERSHOR (E enjte) ora 20:15

 

TRAS OS MONTES

(Trás-os-Montes)

Film artistik, Portugali

1976, 111 min., kolor, DCP

Regjia: Antonio Reis, Margarida Martins Kordeiro

Skenari: Antonio Reis, Margarida Martins Kordeiro

Rolet: Albino S. Pedro, Karlos Margarido, Margarida Martins Kordeiro

Kategoria e moshës: 16 vjeç

Bileta: 150 denarë

 

 

28 QERSHOR (E premte) ora 20:00.

 

MASKARAS

(Máscaras)

Dokumentar, Portugali

1976, 110 min., kolor, DCP

Regjia: Noemia Delgado

Skenari: Benjamin Pereira, Ernesto Veiga de Oliveira

 

Kategoria e moshës: 16 vjeç

Bileta: 150 denarë

 

 

28 QERSHOR (E premte) ora 20:30

FEMINA

“Projeksioni i filmave të shkurtër video-art me autorë vendas dhe ndërkombëtarë në kuadër të projektit “Femina” të kuratores Jana Maneva-Çuposka në bashkëpunim me DLUM dhe në kuadër të programit të sivjetshëm të “Vera kulturore e Shkupit – 2024”.

 

 

29 QERSHOR (E shtunë) ora 20:15.

 

REFUGJAT

(A Fuga)

Film artistik, Portugali

1978, 110 min., ngjyra, DCP

Regjia: Luis Filipe Roka

Skenari: Luis Filipe Roka, Arnaldo Aboim

Rolet: Luis Alberto, Maria do Seu Guera, Zhoze Viana

Kategoria e moshës: 16 vjeç

Bileta: 150 denarë

 

 

29 QERSHOR (E shtunë) ora 18:00.

GANGSTERJA LUSI

(Lucy ist jetzt Gangster/ Lucy Wanted)

Film artistik, Gjermani

2022, 79 min., kolor, DCP

Regjia: Till Endeman

Skenari: Olivier Nakash, Erik Toledano

Rolet: Valerie Allerman, Violeta Allerman, Franciska Vulf

Kategoria e moshës: 16 vjeç

Bileta: 150 denarë

 

 

30 QERSHOR (E diel)

SKOPJE CIENEMA CITY